Wednesday, October 20, 2010

7. ülesanne

Selle kursuse raames osutuski just kõige keerulisemaks ülesandeks kodulehe tegemine. Mille alustamine tekitas meis kõigis segadust ja palju küsimusi.
Teemaks valisin „orava“ (algselt lähtusin oma perekonnanimest) ning lootsin kokku panna hea ja vajaliku materjali, mida saaksid kasutada õpetajad, lapsevanemad jt. Kuigi konkreetselt oravast eriti palju materjali ei olegi leida ning see võttis omajagu aega, et läbi lapata koduraamatukogu.
Eelkõige lugesin läbi õpetused ja tutvusin kursuse koostajate poolt ülespandud materjalidega. Ausalt öeldes tekitas see suurt segadust minus, ning vajasin abi teadlikumalt inimeselt, kes selgitaks IT alaseid mõisteid ja töökäiku (CSS fail). Nii oli alles võimalik jätkata.
Takistused tekkisid ka piltide ülespanekul, mis ei läbinud validaatorit. Oravast vist ei olegi pilti, mis sobiks validaatorile:). Net-ist leidsin vahva Puzzle oravast, mis oleks väga hea lastele kokkupanemiseks, kuid selle ülespanek osutus ülejõu käivaks.
Üldraamis andis kursus jällegi uue kogemuse ja ise õppides/otsides ka uusi teadmisi. Hea on teada, et tehnikaajastu pakub väga palju erinevaid võimalusi tugitehnoloogias. Ning huvitav oli lugeda kaasõpilaste tugitehnoloogia leide.
Õppimisel oleks suureks abiks olnud otsene ja vahetu kontakt, kus oleks saanud juhendaja käe all kõike omandada (nt. kui miski läheb valesti siis kuidas teha õigesti).
Iseenesest oli aga kursus väga vajalik, seda just erivajadusest lähtuvalt. Kuna mulle tundub, et meie oludes on interneti ja tugitehnoloogia kättesaadavus erivajadustega inimestele eriti raskendatud. Pean tunnistama, et minagi vajan selles valdkonnas lisateadmisi.

No comments:

Post a Comment