Sunday, September 26, 2010

5. ülesanne

Ülesandes analüüsin kaasõpilase Ene Koitla kodulehte bändist nimega Bon Jovi, mis asub sellel aadressil:
www.hot.ee/bonjovi123 
Ene leht annab tutvustava ja hea ülevaate bändi tegevustest ning koosseisu liikmetest.
Koduleht omab kolme omavahel lingitud HTML-faili. Esimeselt e. tutvustavalt leheküljelt on võimalik liikuda järgmistele lehekülgedele linkide abil"ajalugu" ja "diskograafia". Samas need pealkirjad ütlevad ka juba ette ära, milliseid teemasid käsitletakse. Teisel leheküljel on linkideks "avaleht" ja "diskograafia", nende abil on võimalik liikuda, kas avalehele tagasi või edasi. Sama süsteem on ka kolmandal lehel. Seega on hästi toimivad ja omavahel seotud failid.
Kodulehel on kasutatud ühist CSS-faili. Loomulikult on see kasutaja vaba tahe, kuid minul tekkis arvamus, et nii värvika ajalooga bändi taustale oleks lisanud veidi värvi. Kuid kindlasti on Enel sama põhjus nagu minulgi, et erivajadustega inimesel on ehk parem lugeda kui on tavaline must/valge. Aga võibolla me ka eksime.
Ülesande kolmas tingimus "vähemalt 1 graafiline element igal lehel" on samuti täidetud. Lisaks sisaldab viimane lehekülg ka videot, mis rikastab kodulehte ning kuulates loob mõnusa meeleolu.
Lisaks eelolevatele ülesannetele läbib lehekülg ka
http://validator.w3.org validaatori.
Ene poolt tehtud koduleht läbib kõik ettenähtud kriteeriumid ja samas oli armas taaskohtumine bändiga. Kuulates lugu oli hea meenutada ja tekitas tunde, et tahaks teisi lugusid ka kuulata. Ma usun, et noorematele on see koduleht heaks Bon Jovi tutvustajaks.

1 comment:

  1. Tubli! Olete kirjutanud ilusa analüüsi, ainuke mida ehk meenutaksin on just autoriõigused. Neid ei tohiks tähelepanuta jätta, kas analüüsitud lehel olid piltide all viited või mitte, see kahjuks siinses kirjutises ei selgu. Samas on hea näha, et peate silma sihtgruppi, kindlasti palun vaadake veel korraks üle ül.5 juurde kuuluv loengukonspekt teemal 'Puuetega inimeste erinõuded'. Loodan, et leiate sealt vastused ka küsimustele, mis teil tekkisid.

    ReplyDelete